Новост по границата. Специална система по пунктовете проверява за неплатени глоби

...
Новост по границата. Специална система по пунктовете проверява за неплатени глоби
Коментари Харесай

Не можем да преминем границата, ако имаме неплатени глоби към КАТ?

 Новост по границата. Специална система по пунктовете ревизира за неплатени глоби към пътна полиция. А прекосяването ще става след заплащане на актовете и фишовете. Пилотният план към този момент няколко дни работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".  Може и да се стигне до лишаване на шофьорската брошура.

" Връчват се електронни фишове на водачите и се предявяват искания за дължими санкции. Разликата сред контролът, който реализираме на Граничен контролно-пропусквателен пункт, и този, който реализираме на други места по пътищата, е, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт има конфигуриран постерминал и санкциите могат да се заплатят на място ", изясни Иво Писанов от " Пътна полиция ". На пътя това към момента не е допустимо и книжките се лишават от водачите.

Писанов увери, че няма никакви ограничавания за овакантяване на страната.

" Това е развой, който по този начин или другояче тече на пътя. Хората, които имат отговорности, влезнали в действие, само че незаплатени санкции, нямат право да карат. Така е по закон. Ако те са водачи, им се лишава книжката до заплащането на санкцията, както и в случай че ръководят личния си автомобил, същия се стопира от придвижване ", изясни той.

Ако водач излизат от страната с непозната кола, санкцията се заплаща от направилия нарушаването. Тоест в случай че водачът, който ръководи автомобила има дължими санкции, той би трябвало да заплати личните си отговорности, в противоположен случай му се лишава шофьорската брошура. Писанов изясни, че ще се ревизират и пасажерите в колите и на тях също ще им бъдат връвани фишове и актове, в случай че имат такива.

Останалите 8 системи за надзор ще проработят от средата на месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР